Soms heb ik de behoefte om het één en ander te moeten vertellen over een audio product en of muziekstuk.  Dat kan ik dus hier mooi op kwijt.

Voor de duidelijkheid dit betreft mijn mening en heeft geen wetenschappelijke onderbouwing.

Oude liefde...,

Soms gaan dingen zoals ze gaan. Dit klinkt als een dood doener maar is in dit geval niet zo bedoeld.
Mijn liefde voor Bryston begon ergens in 1994. Toen ik samen met mijn toenmalige buurman op stap ging om luidsprekers te beluisteren. We kwamen terecht bij Hobo Amersfoort, Jan Willem Lafleur toenmalig bedrijfsleider, liet ons wat speakers zien en in een luisterkamertje stond een set Elac's aan een set, ingeruild, Bryston versterkers. Mijn test cd-tje ging er in, Dianne Reeves Quiet after the storm, nummer 2, Comes Love(nothing cant be done) hoe toepasselijk, bij de eerste klanken was het gebeurd, ik was om en hopeloos verliefd. Er was één maar, ik woonde net samen, moest nog een studieschuld aflossen en een toekomst opbouwen dus het paste niet in mijn budget.
Nu zo'n kleine 25 jaar later ben ik zelf dealer van Bryston. Echter Bryston blijft me verrassen.
Na dat ik dealer was geworden kwam de distributeur naar me of ik ook interesse had in de luidsprekers van Bryston. Mijn eerste reactie was schoenmaker blijft bij je leest. Ik wilde eigenlijk niet, omdat ik niet teleurgesteld wilde worden. Maar de importeur bleef er op aandringen dat ik toch de luidsprekers moest beluisteren. Dan ben ik toch makkelijk over te halen; en ach als ze niet goed klonken kon hij ze meteen weer terug nemen.
De Bryston Model T Passive werden een week later binnen gereden en opgebouwd.
Luisteren..., wat een drive, snelheid muzikaliteit. De verliefdheid was weer terug! Ik ken dit alleen van luidsprekers die veel duurder zijn. Er werd een hoop tijd doorgebracht bij ons in de luister ruimte.
Na een audio show, heb ik ze nog vast gehouden om ze bij mij thuis te beluisteren. Ze komen daar "voorlopig" niet meer weg.
Wat zou nog beter kunnen? Het design. Echter dan wordt zo'n luidspreker al snel een stuk duurder. Dan ga je zeker richting de €20.000,- of meer. De luidspreker is zijn in hun huidige vorm, puur en functioneel ontworpen.
Goedkoop, nee dat is de luidspreker niet, maar ten opzichte van andere luidsprekers in de prijsklasse €20.000,- a €30.000,- kan hij makkelijk mee. Dus dan is het een "koopje". Let wel deze luidspreker heeft wel ruimte nodig dus een kamer van minimaal 40 m2 is wel gewenst. De Middle T of de Mini T bieden een goed alternatief voor een gemiddelde woonkamer.
Dus wanneer het gaat om de muziek, drive, muziek en drive dan zijn de Bryston luidsprekers jouw luidsprekers.
Alle Bryston T model's luidsprekers zijn bij ons te beluisteren maar pas op wel voor eigen risico want wanneer je verliefd wordt ... .

Als u mij wilt aanspreken dat ik vooringenomen ben, dan heeft u wellicht gelijk maar kom luisteren en beoordeel deze luidsprekers dan zelf.