AudioTempel Blogs

Acoustic Energy, Naim Nait 5si en Technics SL-G700

Een Engels onder onsje met een Japans strikje

 

Om met de deur in huis te vallen, deze speakers zijn wellicht niet geheel neutraal maar oh wat klinken ze lekker, zeker met de Naim Nait 5si geïntegreerde versterker. Satijnzacht in het hoog maar wel verfijnd en gedetailleerd. Het laag mooi rond en punch, geeft voldoende druk. Net zoals bij de AE109 zit ik met een grote smile te luisteren. Geen high end maar wel heel veel fun. 

Ook met AE109 hoorde ik van klanten, die veel duurdere systemen hebben, wat klinkt dit voor het geld goed zeg. 

Dat doet deze 309 ook! Je hoort dat ze familie zijn maar de AE 309 is toch een stuk volwassener. Ook de afwerking is mooier dan is de 100-serie, de afwerking is echt top in mooi hoogglans of echt houtfineer. 

Ik heb de speakers nu enkele maanden thuis en in de winkel samen met de Naim Nait 5si en ik kan niks negatiefs vinden. Natuurlijk kan het beter maar ik betwijfel of dat dit in dit budget mogelijk is. Ondanks dat beiden al een tijdje op de markt zijn, staan ze in hun prijssegment aan de top. 

Als bron gebruik ik de Technics Sl-G700 SACD-speler streamer, een fantastische apparaat wat zwaar ondergewaardeerd is. Voor het geld krijg je echt een top-product die wel lijkt om voor de eeuwigheid mee te moeten gaan. De bekabeling is van The Chord Company Epic serie. Okay, er staat wel wat maar je krijgt echt heel veel muziek er voor terug. Tijdens de diverse luistersessies komen de muziekstukken ver buiten de speakers maar behouden ze toch ook stage. 

Maar ook met films, geen surround of sub, heb ik met diverse actiefilms het idee dat ik het gevoel heb dat de scherven en kogels over mij heen vliegen maar ook alsof ik midden in het bos sta en vogels en/of andere bosbewoners achter me staan; wat ik uitermate verrassend vind.

Bent u op zoek naar een set leuke en zeer goede luidsprekers in de prijsklasse €1000,- en €1100,- dan raad ik u aan de Acoustic Energy 309 zeker te beluisteren. 

Als u op deze link klikt krijgt u een review van WhatHifi: https://www.whathifi.com/reviews/acoustic-energy-ae309

 

Als u op zoek bent naar een versterker rond de prijsklasse van €1500,- dan is de Naim Nait 5si zeker een luistersessie waard. 

Als u op deze link klikt kunt u een review van WhatHifi lezen: https://www.whathifi.com/naim/nait-5si/review

 

Dan de Technics SL-G700: super goed gebouwd met een bizar goed cd/Sacd loopwerk die uw cd's laat 'shinen'. Ook het Streaming-gedeelte is zeer goed en omdat het werkt op het Google platform wordt het streamen zoveel eenvoudiger. Maar ook DSD, MQA en Roon worden ondersteund . 

Via deze link een review van WhatHifi: https://www.whathifi.com/reviews/technics-sl-g700

 

Daarnaast laat deze luistersessie goed horen dat The Chord Company met de Epic serie de boel goed laat samenwerken. 

Zou je een nieuwe set willen samen stellen en je hebt daar een budget van 5000-6000 euro voor vrijgemaakt, dan zou dit "setje" wel eens de juiste keuze kunnen zijn. 

 

Mark Levinson 5805 

De Mark levinson, ML 5805, staat nu enkele maanden bij ons in de winkel en het lijkt mij daarom een goed idee om daar eens wat over te schrijven en er wat van te vinden. 

Hoe moet ik beginnen, al sinds 20 jaar heeft ML mijn aandacht. Eerst als consument en later als winkelier. Maar de vanafprijs weerhield mij om verder te gaan met het product. 

Maar toen kwamen afgelopen jaren de geruchten. Het ging rond dat er een ML zou komen onder de 10K. Dat had  meteen mijn interesse. Afgelopen najaar  kwam er ook een klant met de vraag of ik ML kon leveren. Dus het werd tijd om actie te ondernemen. Na een afspraak met de distributeur stond er een ML in mijn luisterruimte en wel de 5805. Na wat uitleg hebben we de ML aangesloten aan een set luidsprekers, maar omdat de versterker nog moest inspelen heb ik gewacht met luisteren. Na een goede week continu laten inspelen werd het tijd om te luisteren. Maar dat viel een "beetje" tegen, het laag was niet mooi en het geluid kwam niet echt los. Okay wellicht is de plaatsing van de speakers onjuist. Nadat ik zo’n beetje de speakers overal in de ruimte had neergezet, bleef ik dezelfde klachten houden. Je kunt je voorstellen dat ik steeds minder enthousiast werd en ik had zoiets nou deze mag terug naar de distributeur. Maar toen bedacht ik, laat ik een andere speakerkabel aansluiten. Ik haalde de WireWorld Eclips 7 uit de la en sloot deze aan de speakers…. 

Wauw de "humm" was weg en het geluid kwam volledig los van de luidsprekers. Kijk nu praten we , vervolgens ging ik de speakers beter plaatsen en ja hoor daar was het; muziek…. in al zijn schoonheid. De eerste twee uur heb ik snel enkele stukken van mijn playlist afgespeeld, vervolgens bedacht ik mij; "hé wat zal er gebeuren als ik de WireWorld Eclips 7 Interlinks gebruik, wat dan?" Weer wauw en dus maakt de Auralic overuren. 

De speakers die ik had aangesloten hadden nog nooit zo goed en mooi geklonken, later heb ik de speakerkabels vervangen voor de Transparent Plus; ook een wauw en later weer voor een set Taralabs 0.8 en weer: wauw wauw. Begint u al een beetje aan te voelen waar dit naartoe gaat. 

Deze versterker laat alles horen, goed of slecht, en wat je er tussen stopt. Elke verandering is hoorbaar zonder dat je daarvoor hoeft in te spannen. 

Ik heb de speakers die in mijn winkel staan nog nooit zo goed gehoord. De ML 5805 laat ze stuk voor stuk zingen. Dit komt ook omdat er een fantastische DAC in zit, doet DSD en MQA, en een schitterende phono-voorversterker MM/MC. 

Mede door de DAC in de ML ben ik de MQA standaard gaan waarderen en het laat dan ook de verschillen, indien goed opgenomen, goed horen. Maar ook mijn CD collectie wordt weer aangesproken want icm de C.E.C. TL5 transport her-ontdekte ik weer mijn cd's. Volledig in de muziek of het nu klassiek, Jazz, sing and songwriter, pop, blues of rock; elke keer weer betrokkenheid en muziek. 

Het is zelfs zo erg dat ik soms na het avondeten terug naar de winkel ga en nog een paar uur muziek ga luisteren en dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. 

Het weekend voordat deze review ben gaan schrijven heb ik met een aantal klanten zitten luisteren, er kwamen tranen tevoorschijn er werd naar achteren gekeken of er geen extra speakers als achterkanaal waren aangesloten. Kan natuurlijk niet want het is een stereo versterker maar zo holografische is de ML. Yello met zijn Q-sound, Roger Waters, maar ook klassiek kan je volledig omarmen. 

Ik heb een CD van Grace Jones "NightclubBing“ haha wat komt ie mooi tot z'n recht! Ik heb me er op betrapt dat ik een paar keer dacht iemand achter mij aan het praten was… en geloof me ik ken dit album door en door. Wilt u dit album beluisteren dan zult u de cd moeten aanschaffen want het is helaas nog niet te streamen via Tidal en of Qobuz. 

Samengevat kan je zeggen dat de ML dynamisch en muzikaal is, nergens over analytisch maar het geeft wel alle nuances brilliant weer en heeft alles onder controle. Maar met kabels is de ML wel kritisch. Er zijn enkele kabels waarmee hij niet goed matched maar met de meerderheid gaat het meer dan goed. 

Ruim €9000,- is natuurlijk een hoop geld maar in mijn oren een koopje als je gaat rekenen wat je aan kwaliteit krijgt, het is gebouwd om eeuwig mee te gaan, je krijgt een fantastisch phono-voorversterker, daar hebben we nog niet over gehad maar ook de platenspeler wordt regelmatig gebruikt, een super goede interne DAC en een weergaloze solid-state dual mono versterker. Ik schat zo in, dat wanneer ik dezelfde kwaliteit wil met losse componenten ik zo € 1000 tot € 2000 meer uit moet geven. 

Wanneer je zeker weet dat je geen analoge apparaten gaat gebruiken is de 5802 een perfecte keuze, is toch wat voordeliger en heeft dezelfde geweldige DAC maar dan met meer aansluitingen. 

Bent u in de markt om een nieuwe versterker te kopen in dit prijs segment of wellicht nog hoger dan is mijn advies om deze versterker te beluisteren. 

De Mark Levinson is echt een fantastisch apparaat en ik nodig u dan ook van harte uit om bij ons in de winkel dat zelf te ervaren hoe goed deze Mark Levinson 5805 klinkt. 

Klein van stuk maar groots in klank!!!

Verbazen doet de audio wereld me elke keer en wanneer je denkt het kan niet beter…

Noteer de Nuprime Omnia WR1. 

Te beginnen "te goedkoop" voor zijn prestaties. Tijdens zijn introductie voor de Benelux bij ons in de winkel was iedereen die de streamer gehoord heeft er over eens dat het  een goed klinkend apparaatje is en dat “je” is terecht zowel voor zijn maat als voor zijn prijs.

Maar in zijn weergave is hij groots hij doet niet onder ten opzichte van zijn concurrenten in deze prijsklasse en volgens mij beter. 

Was je nog niet aan het streamen toe gekomen dan is dit wellicht een leuke instapper. Je krijgt geen goedkope plastic kastje maar een mooi aluminum behuizing, met passieve koeling. 

Heeft een mooi Sabre 24bit/192Khz dac, Oled scherm, Bluetooth aptX HD, Airplay, DLNA, UPnP.

Ondersteunt: Tidal, Qobuz, Sportify connect, IheartRadio, Tuneln enz. Wordt zelfs een afstandsbediening meegeleverd en je kan de gratis app downloaden. 

Heeft support voor multiroom 8 zones. Je kan een externe drive aansluiten of usb stick "maar" met maximaal 32GB muziek opslag. 

De klank is vriendelijk en muzikaal, we hebben de Omnia aan de Bonn 8 gehad dan gaat hij zeker beter klinken en zal met een Sbooster nog verder gaan. Dat is het leuke van de Omnia je kan hem nog beter laten klinken. Echter in basis klinkt de Omnia al goed, in deze prijsklasse ken ik geen betere muziek streamer en de Omnia WR-1 verdient de aandacht van iedereen die een streamer zoekt tot zo'n €500,-. De Omnia WR-1 kost namelijk €379,-. Ik weet 2020 is net begonnen maar dit is wellicht in zijn prijsklasse de beste muziek streamer van 2020!Dagelijkse spullen

 

Soms zijn dagelijkse dingen zo vanzelfsprekend dat je je hier niet meer echt van bewust bent. Zoals toiletpapier, zeep, water etc. Echter als het op is merk je hoe belangrijk deze dingen zijn.

Nu ben ik al een tijdje Nuprime dealer wat voor mij een fantastisch mooi merk is en ik regelmatig verkoop.

Afgelopen maand kwam Henk van Elac langs met twee monitoren van het type Vela. Na eerst twee weken in de luisterstudio van de winkel te hebben gespeeld, waren de reacties van de klanten; wauw, jeetje, fantastisch klank, komt dat allemaal uit dat speakertje, werd het tijd om deze speakers eens bij mij thuis te testen. Doordat ik weer een nieuw loopwerk van Nuprime, de CDT-pro8, binnen had gekregen,leek mede de combi met de Nuprime Ida-16 snel gemaakt.

Thuis gekomen plaatste ik de speakers en de Nuprime’s op hun plaats. Nog ff luisteren voor het eten en het viel meteen op dat de stage en transparantie al aanwezig waren. Goed weekend, stond vol met visite, dus cd op repeat en lekker laten inspelen. Zondagavond nog even geluisterd en mijn eerste reactie was wat klinkt het goed. Maar was wat mij betreft nog te vroeg om serieus te luisteren. Echter na een vijf dagen alles te laten inspelen, begon ik met luisteren. En weet je wat, dat doe ik nog steeds.

Het is een ongelooflijk mooie combinatie. Alles is er, detail, transparantie, stage, muzikaliteit, diepte, openheid en betrokkenheid.

Ik heb echt heel veel cd’s beluisterd. Dat kwam omdat ik eigenlijk mijn cd’s opnieuw ontdekte. Het loopwerk is in te stellen op verschillende sampling frequenties afhankelijk van je DAC kan je de cd upsamplen in PCM tot 768 of tot DoP256. Er wordt gebruik gemaakt van een Philips high end laser de SAA7824HL en een Sony transport de KMH513. Gekoppeld aan de IDA-16, waarin een DAC die PCM tot 192 KHz ondersteund en DSD tot 1 1,2 MHz ondersteund.

In combinatie met de Elac Vela monitors levert het een fantastische combi op waarnaar je alleen maar wilt luisteren. Elke avond was weer een feestje en ik keek er naar uit om s’avonds weer een cd op te zetten. Bijvoorbeeld met Sting's CD Brand new day, alsof ik een surround set had aanstaan. Overal muziek geluid om me heen de verfijning pfff. Of Pink Floyd Pulse misschien niet hun beste cd maar ik stond toch echt tussen het publiek. Of Suzan Vega die bij mij in de woonkamer een privé concert gaf tut tu lu tu…

Ondanks dat het een monitor is miste ik nooit echt het laag. Tuurlijk met orgelwerken, contrabassen, cello's mis je wel het allerlaagste laag maar doordat de luidsprekers een natuurlijke frequentie verloop hebben stoort dat geenszins. Ook heb ik de Melco streamer aangesloten voor de nodige Streaming on en off line. Ook daarin word ik niet teleurgesteld. Mooie DSD opnames vloeien de woonkamer in. Ondertussen ben ik al twee jaar dealer van de Melco’s en door er dagelijks mee te werken vergeet je wel eens hoe goed ze zijn. Zo veel rust en schoon geluid geen digitale randje. Nee geen analoog geluid maar… Pfff uren luisterplezier. Ik kan me voorstellen dat wanneer je wat kleiner behuisd bent dit een ideale combinatie is. Ook op lage volumes laat het alles horen.

Wat een fijne set en wat een goede combi. Echter er is tijd van komen en gaan dus de set is weer naar winkel gegaan.

Reacties thuis, mijn vrouw “oh je hebt de set weer weggebracht, jammer. Een van de Kids, hee waarom not cool…

Ook ik mis deze set, net als je toiletpapier, zeep, water etc op is wanneer je ze nodig hebt.

Gelukkig kan ik de set nog op de zaak beluisteren.

Nieuwsgierig geworden, deze opstelling is bij ons te beluisteren bel wel of mail eerst dan zorgen we dat ie voor je klaar staat.

Set prijs:

Elac Vela €2000,-

Nuprime IDA-16 €2295,-

Nuprime CDT-Pro8 €795,-

Melco N1A-H60/2 €2735,-

 

Primare I25 prisma, cd35 prisma network player en Scansonic MB5 b

 

Een jaar geleden kreeg ik de I15 prisma en de CD15 loopwerk. Ik had daar al een lovend stuk over geschreven.

Nu een jaar later de I25 prisma en de CD35 prisma network player.

Eerste indrukken pff.

Het is moeilijk om niet te vervallen in superlatieven en of herhalingen.

Wat mij meteen opvalt is de natuurlijke synergie tussen de apparatuur. Is niet gek natuurlijk beide apparaten zijn van dezelfde serie. Maar ik bedoel hiermee te zeggen; het klinkt zo zelfsprekend dat je meteen in de muziek gezogen wordt.

Wat bij mij meteen opviel is het Streaming deel, met Qobuz en Tidal via de CD35 prisma network player. ik had meteen zoiets van wauw. Ik heb ook in de winkel de i35 prisma die ik ondertussen zeer goed ken en daar doet de CD35 prisma network player zeker niet aan onder. Ik heb zelfs het idee dat hij beter klinkt. Dat zou kunnen komen door de DAC die in de CD35 prisma network player zit. Wellicht ook de voeding. Het is na mijn gevoel nog vloeiender, natuurlijker en echter. Dat vind echt knap want dat vond ik al bij de I35 prisma. Als test gebruik ik altijd dezelfde kabels dus daar is geen verschil. Dan de Cd-speler van CD35 prisma network player. Die klinkt gewoon goed mijn vrouw is Fleetwood Mac fan. Dus daar hebben we nog voldoende cd’s van en ik heb nog een paar honderd variërend van pop, rock, jazz,sing and song writer, klassiek. Let wel slecht opgenomen cd’s blijven slecht klinken. Maar goed opgenomen Cd’s klinken echt fantastisch.

Wat opvalt is rust, diepte, definitie, verfijning, betrokkenheid en zeer aangenaam om naar te luisteren. Het dwingt je bijna om cd na cd in de lade te stoppen. Dit is een apparaat wat ik zelf in mijn woonkamer of luisterkamer zou willen hebben. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het uiterlijk en bouw. Mooi Scandinavisch design strak niets te veel en gebouwd voor de “eeuwigheid”!

De versterker I25 prisma is net als I15 en de I35 top. Met meer vermogen als de I15 en minder vermogen als de I35. Over I15 was ik al zeer enthousiast over zijn klank en het aansturen van luidsprekers en de I35 stuurt eigenlijk wel elke luidspreker aan en klinkt net als de I15 super dus wat is de nut van de I25?

Nou daar kan ik wel antwoord opgeven. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de auto industrie zien we eigenlijk een vergelijkbare opbouw.

Bijvoorbeeld Mercedes. A klasse uitermate geschikt voor twee personen of beginnend gezin. C klasse ruimer heeft in zijn basis wat meer vermogen en kan een gezin vervoeren. E klasse weer meer ruimte comfort een echte snelweg auto voldoende ruimte etc.

Toch verkoopt de C klasse het beste en dat voorspel ik ook voor de I25.

De Primare I25 is een alleskunner heeft voor de gemiddelde Nederlandse woonkamers voldoende power om deze te vullen, gaat verder dan I15 qua diepte, rust en heeft een vanzelfsprekendheid wat ik ken van duurdere versterkers. Daarnaast  dus meer of een betere controle over de luidsprekers. Hierdoor ontstaat nog meer muzikaliteit, verfijning, diepte etc. De I25 is op een prijsniveau wat voor veel consumenten nog te betalen is, qua design tijdloos en past nagenoeg in ieder interieur.

Voor mij is de I25 met of zonder network player qua prijs een top keuze.

Waarom de CD35 prisma network player. Voor mij is de streaming functie de verrassing. Gaat naar mijn gevoel verder dan de Streaming in de i15, i25 en I35 Prisma. Zijn het hele grote verschillen nou nee maar de weergave na mijn gevoel vloeinder/echter! Is de cd speler dan nog wel van toegevoegde waarde. Ja zeker! Hoe goed de Streaming diensten nu zijn, ik vind de cd nu nog beter, mijn referentie is de Bryston CD3, de Primare CD35 is  niet zo goed maar zeker mijn tweede keuze en het gemak met de streamer er bij zou die toch zomaar bij mij thuis kunnen staan.

CD beter als streamen?

Tijdens diverse luistersessies met klanten en collega's moeten we die conclusie trekken. Daarnaast komt nog steeds voor dat bepaalde albums niet te beluisteren zijn via de diverse streaming diensten.

De luidsprekers die ik tijdens deze test gebruik heb zijn de Scansonic’s MB5 b.

Daar kom ik later op terug, echter ik kan wel verklappen dat de combinatie met de Primare I25 prisma een super combi is.

Prijzen:

I25 prisma met DAC streaming €3500 alleen de versterker is €2500,-

CD35 prisma met diverse digitale aansluitingen en streaming €3200,-

Zonder streaming €2800,-.

Mijn ideale combinatie zou zijn I25 met de CD35 prisma.

De Scansonic MB5 b komt op €6590,-.

Je mag natuurlijk verwachten dat het in deze prijsklasse goed klinkt en dat doet het dus ook.

Geïnteresseerd maak dan een luisterafspraak of houdt de Facebook pagina in de gaten want we gaan zeker luisterdagen met deze combinatie doen.

Als u vragen of opmerkingen heeft laat het me dan weten op info@audiotempel.nl

Soms heb ik de behoefte om het één en ander te moeten vertellen over een audio product en of muziekstuk.  Dat kan ik dus hier mooi op kwijt.

Voor de duidelijkheid dit betreft mijn mening en heeft geen wetenschappelijke onderbouwing.

Wie A zegt moet ook B zeggen!


Dat is waarschijnlijk wat ze bij Scansonic moeten hebben gedacht!
Sinds kort is de b versie van alle MB versies van Scansonic op de markt. Een soort van MK II versie dus. Voor de mensen die Scansonic niet kennen, het is het zusje van Raido Acoustic luidsprekers. Dit is een high end luidspreker merk die begint zo rond de 10 duizend euro tot ver in de 100 duizenden. Omdat dit soort bedragen voor slechts enkele gelukkigen is weggelegd hebben ze een betaalbare lijn ontwikkeld die ze Scansonic HD noemen. Deze is weer onderverdeeld in een M lijn en een MB lijn.
Raidho heeft bepaalde technologieën ontwikkeld die toegepast zijn in hun tweeters en woofers. Om kosten te besparen hebben ze woofers in productie gemaakt en zover ik heb begrepen ook de breedband tweeter wat minder dun gemaakt maar verder dezelfde techniek gebruikt als bij Raidho.
In 2015 in München heb ik de Scansonic’s voor het eerst gehoord en daar was ik behoorlijk onder de indruk van. Toen had ik echter nog geen audiowinkeltje en was daar als distributeur van MBL. Toen ik eind 2016 een winkel begon maakte ik een afspraak met de distributeur voor nieuwe luistersessie en dat bevestigde hetgeen wat ik hoorde in München. Vanaf dat moment ben ik dealer van dit mooie merk.
Echter in september van 2018 kreeg ik de update te horen. De speakers waren al goed maar nu wouw!!!!
Ik heb nu een maand de nieuwe MB 6 b serie in huis en heb ze met diverse bronnen en versterkers getest en ik kan zeggen dat ze een fantastische upgrade hebben gedaan.
Wat ik de afgelopen 2 jaar wel heb geleerd dat je deze luidsprekers de aandacht moet geven qua plaatsing. Zelfs in de ruimte die ik zo beetje kan dromen betreffende akoestiek was ik toch enkele dagen bezig om ze optimaal te krijgen, maar dan krijg je ook de beloning; muziek, plaatsing, muziek, verfijning, muziek, detaillering, muziek, fundament, muziek, openheid, muziek, soundstage, muziek, realisme, muziek maar bovenal muzikaliteit!
Wat me opvalt dat het zo vanzelf klinkt dat je bijna vergeet dat luidspreker behoorlijk is gegroeid in muzikaliteit. kon de eerste uitvoering af en toe wat versluierd klinken, klinken de luidsprekers heerlijk sprankelend zonder enige vorm van agressie, echt ik heb een paar zeer vervelende opnames er doorheen gestuurd maar het bleef aangenaam. Let wel een k.. opname valt door de mand maar de speaker laat je er wel naar luisteren ,muziek blijft voor op staan. Daarnaast heeft de speaker veel meer body gekregen niet qua formaat maar qua geluid. Eerlijk gezegd moest ik daar aan wennen maar toen ik de speakers goed had staan viel het op zijn plek ,bracht het de muziek weer op een hoger niveau. Detaillering hmmm hoe kan ik dat omschrijven... wellicht als of je de gordijnen optrekt een paar hoortoestellen in krijgt en meer gaat horen. Ik was echt verbaast.ik ben dit gewend van veel duurdere luidsprekers. Detaillering neemt nooit de overhand, het is zo mooi in balans, echt top.
De MB b 6 is niet kritisch betreffende versterking echter dat gezegd hebbende het laat wel horen wat je er voorhangt. Hoe beter de versterker ,hoe beter het geluid en ja dat klinkt als een dooddoener maar het kan echt ver gaan. Ik heb versterkers aangehad van enkele duizenden tot 10 duizenden euro’s en je hoort toch nog steeds een opgaande lijn in de geluidsweergave wat echt knap is.
Ook verschillen in bronnen, digitaal of analoog, legt de Scansonic open en bloot en dan vallen sommigen producten door de mand.
Over het uiterlijk valt te twisten, echter ik vind ze fantastisch stoer maar toch elegant, ze zijn relatief dicht bij de wand te plaatsen. De MB b 6 heeft wel een kamer nodig van 30 m2 of meer nodig. Maar is je kamer kleiner,niet getreurd Scansonic heeft ook luidsprekers ontwikkeld die in kleinere kamers passen maar met het zelfde geluid.
Ben je in de markt voor een luidspreker van €9000,- of meer dan moet je deze luidspreker zeker komen beluisteren en is je budget minder ook dan zou je zomaar voor zijn kleine zusjes kunnen vallen.

Technics?

Technics is al weer een tijdje op de markt maar heeft mij op een één of andere manier niet getriggerd om mee aan de gang te gaan. Dit ondanks goede reviews over de nieuwe draaitafels. Ik heb namelijk nog nooit een goede directdrive gehoord. Zo'n dj draaitafel kan niet muzikaal zijn etc. Ik was dus niet bevooroordeeld. Elektronica etc. was vooral bekend als Tech nix! Afgelopen mei was ik op de München high end show, en liep binnen in de Technics ruimte, eigenlijk omdat ik moest wachten op een afspraak. Vervolgens zag ik allemaal mooi afgewerkt apparatuur staan, super strakke vintage look versterkers maar vol met nieuwe technologie. Daarna werd ik door een Duitse vertegenwoordiger benaderd met de naam Jan. Leuk gesprek gehad maar ik moest het kort houden  i.v.m. de afspraak die ik had, kaartjes uitgewisseld en dat was dat. Een week later werd ik gebeld door Jan of hij langs kon komen. We maakten een afspraak. Echter ik had zo iets hmmm Tech nix? Goed, een week of twee later zat Jan met een big smile mij uit te leggen dat Tech nix weer Technics is geworden. Zo rond 2004 zagen de ingenieurs en directie ook wel dat Technics niets meer met mooie audio producten had te maken. Technics maakte producten voor het Panasonic logo, zullen we maar zeggen. Dus werd er besloten om Technics uit de markt te halen en er “voorlopig” mee te stoppen. Gedurende zo’n drie a vier jaar hebben ze nagedacht en goed gekeken hoe de markt zich ontwikkelde. “Hele” oude ingenieurs, ruim 80 jaar, werden weer van stal gehaald om de jonge ingenieurs te onderwijzen. Hoe maak je een goede draaitafel en goede versterker etc. In combinatie met de oude en nieuwe inzichten heeft Technics zich  tot doel gesteld om nog alleen maar mooie, innoverende en muzikale producten in de markt te zetten onder de kreet Rediscover the music.

Okay Jan had mijn aandacht gewonnen en we maakten een vervolg afspraak om kennis te maken met mister Technics. Die kon mij alles vertellen over de producten. Hij werkt bijna 40 jaar met Technics apparatuur. Inderdaad een week of twee later was mister Technics bij ons in de zaak. Ik was behoorlijk onder de indruk van wat ik hoorde en die draaitafel, wouw. Ik moest meteen mijn vooroordelen bijstellen, stil, geen rumble, zo mooi constant en zo muzikaal. Dit komt omdat de motor opnieuw ontwikkeld is. Normaal gesproken ontstonden er in de draaimomenten kleine schokjes die de omdraaiing van het plateau niet constant maakten. De nieuwe motor kent dit probleem niet en zorgt voor een constante omwenteling, draaiing(het hele technische verhaal vindt u op internet). Een processor zorgt ervoor dat deze draaiing ook constant blijft. De platter is geïsoleerd zodat je geen rumble waarneemt. De arm is ook weer volledig opnieuw ontworpen etc, etc. Als je dan gaat luisteren kom je tot de conclusie dit heeft niets meer te maken met een dj tafel, op de looks na, maar dit klinkt super audiofiel. Laat ik het zo maar zeggen de SL 1200 GR a €1499,- is een killer in het segment tot €3000,- en de SL12000G a €3499,- tot misschien wel €10.000,-. Ben ik niet te enthousiast, misschien, maar ik vergelijk naar wat ik ken en gehoord heb. Ik ben ook importeur geweest die draaitafels van €4000,- tot €75.000,-verkocht. Dat waren en zijn geen flut tafeltjes, deze zijn door de wereldpers super goed gereviewed! Ik heb dus wel een referentie kader zullen we maar zeggen. Er zijn misschien draaitafels die in dit segment net zo goed zijn, alleen die ben ik dan nog niet tegengekomen. Zelf heb ik verschillende elementen gebruikt van Ortofon, Audio Technica en Phasetech op de SL1200 G en nog een element van Stein audio. Op SL1200 GR hoor je tot zo’n €1500 a €1800,- elke keer verbetering. Maar daarboven vond ik geen meerwaarde, maar dat wil dus niet zeggen dat u in elementen van €1500,- moet investeren om van deze draaitafel te kunnen genieten. Bijvoorbeeld een Black 2M van Ortofon of een VM750H en een VM760SLC van Audio Technica zijn elementen vanaf €429,- tot zo’n €700,- en dan klinkt de draaitafel ook al fantastisch. De draaitafel bied je in ieder geval de mogelijkheid verder te groeien. Van de SL1200G durf ik echt te stellen dat dit een draaitafel is die mee kan met diverse high end draaitafels. Bij deze draaitafel zou ik een mooi MC element willen adviseren. Daar zijn natuurlijk diverse mogelijkheden in, zelf ben ik gecharmeerd van diverse Ortofon en Audio Technica maar een van der Hul, enz zouden prima kunnen, het duurste element wat ik er op heb gehad was van AT-Art1000 van Audio Technica a €5200,- dat klonk echt weergaloos. Of een duurder element nog een stap maakt durf ik niet te zeggen want dat heb ik niet getest. Dus hier geld ook dat deze draaitafel super muzikaal is en ver kan doorgroeien. Wat mij betreft een draaitafel die levenslang mee kan en lp’s op ongekende hoogtes kan stuwen.

Dan hebben we nog de versterkers: Getest de Premium Class SU-G700E-S €1999,- en de Grand Class G30EG-S €2999,-.

De G700 is, althans vind ik, fantastisch om te zien echt retro maar super strak. Echter thuis waren de meningen verdeeld, mijn vrouw was betreffende het uiterlijk minder enthousiast. Smaken verschillen. Anders dan het formaat doet vermoeden is de versterker in klasse D opgebouwd en heeft voldoende ingangen, een phono versterker MM ingebouwd en een DAC die nagenoeg alle formaten afspeelt. Hij zit vol technische vernuftigheden die door Technics zijn ontwikkeld. Kort samengevat zorgen deze ontwikkelingen er voor dat er geen jitter optreedt en dat de stroomvoorziening zo stabiel en stil mogelijk is. Daarnaast heeft het apparaat LAPC(Load Adaptive Phase Calibration). Dit zorgt er voor dat de uitgangsspanning van de versterker gematcht wordt met de luidspreker. Even heel kort samengevat. Je kan de volledige uitleg terug vinden op site van Technics. Terugkomend op LAPC. Het werkt met de meeste luidsprekers en zorgt er inderdaad voor dat je luidsprekers met de versterker beter gaat klinken. Ik heb verschillende luidsprekers aangesloten en wat me opvalt is dat de versterker steeds beter gaat klinken, zeker tot €3500/€4000,- per paar daarna is het moeilijk tot niet meer hoorbaar. De met een batterij aan gestuurde klok zorgt er voor dat je meer detail en ruimte waarneemt, meer zwart dus meer detail diepte etc.. Ik was een Netflix serie aan het kijken met daarbij de Bryston Middle T luidsprekers aangesloten. De vogeltjes floten naast mijn oren, de wind ging over me heen en de blaadjes ritselen om me heen, Ik stond daadwerkelijk in het bos.

Ook heb ik diverse streamers er op aangesloten en mede door de JENO Engine zou er nauwelijks tot geen ruis moeten zijn en geen jitter. De JENO Engine maakt dit waar, hierdoor is de versterker zeer stil, wat er mede voor zorgt dat je dus veel detail en rust ervaart. Aan stroom geen gebrek,de snelle lineaire voeding zorgt er voor dat er altijd voldoende stroom is. Dit gezegd hebbende, het is geen krachtpatser. Speakers vanaf zo’n 87/88dB is geen probleem maar veel lager moet je denk ik niet gaan.

De Nuprime IDA 16 zit in dezelfde prijsklasse. Deze kan dat bijvoorbeeld wel aan. Het is een vergelijkbare versterker maar klinkt wel anders, wellicht ietsjes warmer. Detaillering is anders maar niet slechter. Als ik de twee met elkaar vergelijk is qua uiterlijk voor mij de Technics de winnaar. Qua weergave vind ik het moeilijk. Ook als ik de beide DAC’s vergelijk doen ze hetzelfde dus ook native DSD. Ik denk dat het vooral een smaak kwestie is, ik kan daar geen winnaar in aanwijzen.  Daarnaast met de T+A DAC 8 DSD gaat de versterker nog een paar flinke stappen vooruit. Dus de versterker heeft ook daarin groei potentie, echter dan moet je echt hoog waardige DAC’s aansluiten. De vraag is dan of je dan deze versterker moet kopen. Dit is een ideale versterker voor mensen die een mooie. retro look, versterker zoeken die muzikaal is met een goede geïntegreerde DAC. Deze versterker is zo gebouwd dat het de komende 20 jaar mee kan. Met de bijbehorende muziek streamer zult u eindeloos van de muziek genieten. Met eventueel de SL1200 GR kunt u genieten van elke plaat die op zet. Dus er zijn zeer mooie combinaties te maken met deze versterker. Enig aandacht voor de luidspreker match is wel belangrijk. Is die match er,dan klinkt het werkelijk fantastisch. Ik heb in de periode dat ik de Technics testte er bijzonder van genoten.

De Grand Class G30 doet alles wat de SU-G700 doet, maar gaat een stap verder in de verfijning en het vermogen. Dat is ook goed hoorbaar, je hoeft niet je best te doen om die verschillen te horen. Het grote voordeel van deze versterker is dat het een geïntegreerde muziek streamer heeft en Tidal standaard geïntegreerd is. Het heeft DAC die MQA ondersteund en alle andere formaten. De App van Technics is prima te gebruiken, misschien een beetje gedateerd maar functioneert feilloos. Er zal t.z.t. wel een update komen en dan wordt het meer nu. Of het een Roon eind punt wordt is nog niet bekend dus nu vooralsnog niet. Wat ik al aangaf, het karakter van de weergave is vergelijkbaar met de SU-G700 maar geeft nog meer detaillering en rust. De server is een mooi combi met de geïntegreerde DAC en in vergelijk met losse muziek servers tot €850/€900 nauwelijks tot geen verschillen te horen. Maar met een muziek server van Bryston BDP-PI of een Melco waren er zeker verschillen / verbeteringen waar te nemen. Maar goed mag en moet ook wel, want ze zijn qua prijs dusdanig dat ze dat moeten kunnen laten horen.

Daarnaast heeft Technics een Grand Class muziek server ST-G30 ontwikkeld waar de purist zijn cd’s op kan rippen. De geïntegreerde ripper samen met de ontwikkelde software van Technics zorgt er voor dat dit op de meest nauwkeurig manier gebeurt. Worden er fouten gelezen dan worden deze gecorrigeerd. Ook is mogelijk om gedownloade muziek op te slaan. Op dit moment is het nog zo dat dit nog steeds beter klinkt dan rechtstreeks streamen vanaf internet. Dat laat deze versterker dus ook horen ondanks dat MQA van Tidal fantastisch klinkt, gaat het met de externe server ST-G30 verder. Dit is dus een apparaat voor iedereen die een hoogwaardig alles in één apparaat wil met high end aspiraties.

Is deze Technics net zo goed als I35 van Primare, nee die gaat nog verder maar kost dan ook €1500,- meer. De Technics is daarom een prima alternatief voor diegene die €4500,- net wat te veel vinden. Daarom wordt Technics Grand Class SU-G30 van harte aanbevolen.

Ik wil nog wel wat toevoegen dat ik me over bepaalde zaken blijf verbazen. Een lp is nooit helemaal stil en op een één of andere manier stoort me dat niet. Ik kan zelfs naar oude opnames luisteren. Met digitale muziek stoort zachte ruis mij, maar ook oude opnames irriteren me snellers ook al is het dezelfde album die ik op lp wel kan waarderen, ik blijf dat een vreemd fenomeen vinden. Met digitaal ben ik ook altijd veel kritischer betreffende de opnames, sommige opnames klinken dan in het hoog super irritant en luister ik hetzelfde nummer van de lp af is dat minder of weg. Nu weet ik dat het technische gezien, wanneer een digitaal bestand goed is gemasterd, het digitale bestand superieur is aan vinyl. Of dat het dan ook aangenamer is om naar zo'n digitaal bestand te luisteren dan naar de opname op vinyl? Dat oordeel laat ik  graag aan u over!

Hebberigheid?!

Ook wij als winkelier worden continu blootgesteld aan producten die ons worden aangeboden.
Daarnaast zijn er hypes waarbij je jezelf afvraagt moet ik hier op in gaan?!
De ontwikkelingen staan niet stil dus, daar moet ook naar gekeken worden.
Echter voor ons geldt ook ,we kunnen onze centen maar één keer uitgeven. Dus voor mij als winkelier moet ik mij steeds kritischer moet opstellen betreffende producten die worden aangeboden. De producten moeten elkaar aanvullen op de verschillende niveau’s.
Veel merken worden door de winkeliers gedragen. Echter er zijn een aantal die door de beperkte marktomstandigheden toch via andere kanalen hun heil zoeken. Iets waar wij als winkelier vaak pas later mee geconfronteerd worden. Dat maakt onze positie dan weer zwakker. We informeren u als klant, maar vaak wordt er voor de laagste prijs gekozen, begrijpelijk?!, terwijl veel winkeliers hun hart en zaligheid in hun werk stoppen. Zij onderzoeken voor u hoe de producten werken hoe ze klinken enz. Ik zelf bijvoorbeeld test alle apparatuur eerst zelf met diverse andere apparatuur om zo te zien hoe het match. Dat zijn dagen soms weken voor dat je beslist deze producten op te nemen. Dan vervolgens komen klanten luisteren.De klant moet je ook begeleiden wat past het best bij zijn/haar huidige set. Pas geleden werd ik geconfronteerd met een klant die bij mij minstens vier uur heeft doorgebracht en vervolgens thuis een luistersessie kreeg. Vervolgens ergens anders de spullen koopt die zo’n €300,- goedkoper waren op een bedrag van €3000,-. Helaas is dit iets waar we mee te maken hebben, echter hierdoor zal de markt steeds schraler worden. Ik hoor jullie denken waarom geef je hem dan ook niet die €300,- korting. Ik had hem al zo’n €250,- gegeven. En nog eens €300,- geven is dan te veel. Jullie mogen best weten dat ik op zo’n transactie, ik zo’n netto €300,- verdien. Is dat te veel? Denk het niet als je berekend hoeveel tijd er in is gegaan. Dus die extra korting was dus te hoog en lever ik lhet product iever niet.
Maar goed we dwalen een “beetje” af maar wat ik er mee wil zeggen kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de winkelier die zijn tijd er in steekt zodat u de mooiste combinaties krijgt. Bijvoorbeeld in zo’n stukje schrijven en producten vergelijken zit al gauw weken werk in.
Okay, okay, ik ben nu klaar met mijn treurzang.

De afgelopen weken heb ik de Primare I35 Prisma thuis gehad met alles er op en aan.
Het is duidelijk de grootte broer van Primare I15 Prisma!
De I35 is echt een top apparaat die qua bediening top is. Het is gebaseerd op Google Chromecast. Denk mede daarom dat alles zo vlekkeloos werkt. Aansluitingen zijn er ten overvloede, van digitaal tot analoog. De versterker is in klasse D gebouwd en heeft voldoende vermogen en zal de meeste luidsprekers moeiteloos kunnen aansturen. Het design is mooi, minimalistisch en tijdloos. Bouw kwaliteit is ook dusdanig dat het de komende decennia’s mee kan.
Klankmatig is het neutraal en muzikaal. Dus zeker niet steriel. Ik had de versterker op diverse luidsprekers aangesloten en kwam elke keer tot de conclusie: hij laat ze shinen.
Geen enkele luidspreker klonk te scherp of rommelig. Ook grote orkestwerken kon het moeiteloos weergeven, met de aantekening dat je ook luidsprekers dient te hebben die dat kunnen. Verder wat opvalt is dat de versterker stil is. Hierdoor ontstaat een mooi zwart in het geluidsbeeld waardoor alles mooi op zijn plaats valt. Het geluidsbeeld kent geen stress, hierdoor wordt het luisteren nooit vermoeiend.
Het mooie van zo’n alles in één systeem is dat je maar 1 apparaat in huis heb. Mijn vrouw zei meteen waarom heb je daar niet meer van?!
Nou daar heb ik wel een antwoord op, hij is namelijk niet perfect. Voor mensen die op een hoger niveau willen streamer ,worden blijer van bijvoorbeeld een externe streamer van een hoger niveau. Dat in combinatie met bijvoorbeeld een hoog waardiger dac laat de versterker nog meer horen.
Ik zelf was uitermate gecharmeerd van de combi Bryston Pi streamer met de T+A DAC 8 DSD, maar ook ander combinatie waren beter dan geïntegreerde streamer dac. Maar dan moet je ook behoorlijk meer investeren. De combinatie op zich is prima en zal voor de meeste consumenten zeer goed zijn. Maar heb je high end aspiraties dan adviseer ik je om de versterker te kopen maar dan zonder dac en streamer. Let wel je zal zeker een veelvoud moeten investeren in een losse dac en streamer wil je de geleverde combi van de fabriek overtreffen.
Dus voor mensen die een alles in één oplossing zoeken op een zeer hoog niveau is dit een fantastisch apparaat die alles doet wat moet doen en beter.
Mensen die goede klas D versterker zoeken, maar het streamen en een DAC op een hoger niveau willen is dit ook een goede match want de versterker is kan dat makkelijk aan. Met de juiste combinaties gaat deze versterker echt ver. Je merkt dat de ontwikkeling steeds verder gaat en dat het niveau steeds hoger komt liggen! Dit is dus een product voor iedereen met specifieke wensen. Mensen die een alle in één zoeken op het hoogste niveau. Maar ook voor mensen die een top geïntegreerde versterker zoeken.
In beide hoedanigheden zal dit tot “oorgasmussen” kunnen leiden
Van harte aanbevolen

PMC Twentyfive 23

Hoe kan ik als winkelier een review schrijven zonder dat het te veel “WC eend die WC eend adviseer” wordt
Het enige wat ik kan zeggen is dat ik zo oprecht mogelijk verslag probeer te doen over de producten waarover ik schrijf. Wat ik wel moet vermelden dat ik niet schrijf over producten die ik niet opneem. Ik wil geen producten afkraken die ik niet opneem op basis van mijn mening!
Tijdens deze review heb ik de MBL Corona, voor en eindversterker met de MBL Corona cd-speler dac en Melco muziek server gebruikt. De bekabeling was van Boaacoustics, speakerkabels; Silver Silicon, 2 maal Silver Rodius XLR, USB Silver Digital Xeno. Stroom kabels Oxygen.

De PMC Twentyfive 23 is een compacte vloerstander smal aan de voorkant wel wat dieper dan normaal. Het vernier wat is gebruikt is van zeer hoge kwaliteit.
De woofer is ontworpen door PMC de tweeter ook echter deze is gemaakt door SEAS uit Noorwegen. Omdat alle PMC luidsprekers het transmissie ontwerp hebben zijn de luidsprekers relatief makkelijk in een woonkamer te plaatsen. PMC is nog echt een familie bedrijf. De zoon, Oliver Thomas,van de eigenaar, Peter Thomas, heeft gewerkt bij de F1 met de kennis die hij daar heeft op gedaan, zoals aerodynamica is terug te vinden in de Twentyfive serie. Dit geldt voor de woofer maar ook voor de Laminair een soort diffuser voor het laag. Hiermee zou het laag onvervormd te beluisteren zijn.
De woofer heeft een volledig nieuw ontwerp in materiaal en design. Met als doel meer snelheid en minder vervorming. Waardoor de muziek nog echter wordt weergeven.

Ik heb over de luidspreker diverse muziekstukken afgespeeld en wat me meteen opviel was het grootse geluid en controle het zuig je meteen de muziek in. Ik heb de luidsprekers bij mij thuis getest, daar ken ik de akoestiek en kan s’avonds lekker luisteren. Dat doe ik met alle spullen die ik eventueel wil opnemen. Wat mij naast de precences opviel, is dat de luidsprekers nagenoeg meteen in de ruimte wordt opgenomen. Dan bedoel ik niet qua uiterlijk, maar de speakers verdwijnen, je luistert naar muziek en niet naar een luidspreker. Een soort vanzelfsprekendheid die je eigenlijk alleen van duurdere en grotere luidsprekers verwacht.
Natuurlijk gebruik ik voor het testen mijn repertoire aan albums die ik door en door ken. Ik kreeg verschillende keren van mijn vrouw te horen “dat klinkt goed” of “dat klinkt mooi”, geloof me dat zegt ze niet snel. Ik moet zeggen dat ik het met haar eens ben. De luidsprekers geven heel veel informatie zonder dat het te analytisch wordt, het laagste laag is hoorbaar maar ook als het zacht is opgenomen, het hoog is nooit irritant en de instrumenten klinken zoals ze moeten klinken. Wat mij ook opvalt is de micro detaillering, ruimte, stage en de stemmen staan los en je “voelt” de lucht er om heen, het is er allemaal, je zou bijna denken dat de luidsprekers perfect zijn.... Nou dat is ie net niet en dat bedoel ik niet negatief ik vind namelijk dat bij grote orkestwerken, de luidsprekers net wat tekort komen. Dat geeft niet als je daar geen fan van bent maar is dat juist waar je altijd naar luistert dan kan het zijn dat je misschien op den duur wat gaat missen. Begrijp me goed deze luidspreker doet het voor hun formaat zeer goed! Ik ken zelfs geen luidspreker in dit formaat die maar enigszins in de buurt komt, maar ik blijf van mening wanneer je van grote orkesten optimaal wilt genieten je daar toch luidsprekers moet hebben met een bepaald volume/inhoud.
Deze luidspreker is voor iedereen die houdt van;
Pop, Blues, Jazz, Soul, Rock, Metal, Sing and song writer, Country, Americana , Techno, Disco, Rock and roll, Kamer muziek, Klassiek orkesten “voor dit formaat zeer goed maar een Twentyfive 26 zal het orkest in al zijn grootsheid laten “shinen” en bijvoorbeeld Viool concerten, zullen zeer blij worden van deze luidsprekers.
Wat me verder is opgevallen, is dat de luidsprekers laten horen wat je er aanhangt, of het nu om een audiokabel gaat of een versterker je hoort direct de verschillende karakters. Deze luidsprekers komen tot hun recht als je er ook een goede versterker en bron op aansluit dan kan je echt genieten van de prestaties van deze luidsprekers.

Kamer vanaf zo’n 20 tot 50 m2 is ideaal voor deze luidspreker.

Als je opzoek bent naar een kleine luidspreker met groots en neutrale muziek weergave dan moet je zeker deze luidspreker een kans geven om te beluisteren. U bent van harte welkom!

Van harte aanbevolen

Oude liefde...,

Soms gaan dingen zoals ze gaan. Dit klinkt als een dood doener maar is in dit geval niet zo bedoeld.
Mijn liefde voor Bryston begon ergens in 1994. Toen ik samen met mijn toenmalige buurman op stap ging om luidsprekers te beluisteren. We kwamen terecht bij Hobo Amersfoort, Jan Willem Lafleur toenmalig bedrijfsleider, liet ons wat speakers zien en in een luisterkamertje stond een set Elac's aan een set, ingeruild, Bryston versterkers. Mijn test cd-tje ging er in, Dianne Reeves Quiet after the storm, nummer 2, Comes Love(nothing cant be done) hoe toepasselijk, bij de eerste klanken was het gebeurd, ik was om en hopeloos verliefd. Er was één maar, ik woonde net samen, moest nog een studieschuld aflossen en een toekomst opbouwen dus het paste niet in mijn budget.
Nu zo'n kleine 25 jaar later ben ik zelf dealer van Bryston. Echter Bryston blijft me verrassen.
Na dat ik dealer was geworden kwam de distributeur naar me of ik ook interesse had in de luidsprekers van Bryston. Mijn eerste reactie was schoenmaker blijft bij je leest. Ik wilde eigenlijk niet, omdat ik niet teleurgesteld wilde worden. Maar de importeur bleef er op aandringen dat ik toch de luidsprekers moest beluisteren. Dan ben ik toch makkelijk over te halen; en ach als ze niet goed klonken kon hij ze meteen weer terug nemen.
De Bryston Model T Passive werden een week later binnen gereden en opgebouwd.
Luisteren..., wat een drive, snelheid muzikaliteit. De verliefdheid was weer terug! Ik ken dit alleen van luidsprekers die veel duurder zijn. Er werd een hoop tijd doorgebracht bij ons in de luister ruimte.
Na een audio show, heb ik ze nog vast gehouden om ze bij mij thuis te beluisteren. Ze komen daar "voorlopig" niet meer weg.
Wat zou nog beter kunnen? Het design. Echter dan wordt zo'n luidspreker al snel een stuk duurder. Dan ga je zeker richting de €20.000,- of meer. De luidspreker zijn in hun huidige vorm, puur en functioneel ontworpen.
Goedkoop, nee dat is de luidspreker niet, maar ten opzichte van andere luidsprekers in de prijsklasse €20.000,- a €30.000,- kan hij makkelijk mee. Dus dan is het een "koopje". Let wel deze luidspreker heeft wel ruimte nodig dus een kamer van minimaal 40 m2 is wel gewenst. De Middle T of de Mini T bieden een goed alternatief voor een gemiddelde woonkamer.
Dus wanneer het gaat om de muziek, drive, muziek en drive dan zijn de Bryston luidsprekers jouw luidsprekers.
Alle Bryston T model's luidsprekers zijn bij ons te beluisteren maar pas op wel voor eigen risico want wanneer je verliefd wordt ... .

Als u mij wilt aanspreken dat ik vooringenomen ben, dan heeft u wellicht gelijk maar kom luisteren en beoordeel deze luidsprekers dan zelf.